duminică, 28 noiembrie 2021

Unde se formeaza elementele chimice - de ex Fluor " F"

  

Dat fiind faptul că lanţurile, (catenele) de Carbon -" C "- , sunt baza structurală a vieţii pe pământ şi acest element s-a format undeva departe în stelele care explodează, putem spune:

- NOI oamenii de pe TERRA suntem formaţi din " PULBERE DE STELE".


O nouă descoperire face lumin asupra modului în care fluorul – un element găsit în oasele și dinții noștri – este "forjat" în Univers.

Folosind Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA), în care Observatorul European de Sud (ESO) este partener, - o echipă de astronomi a detectat acest element într-o galaxie care este atât de departe, că luminii i-a luat peste 12 miliarde de ani până a ajunge la noi.

Este pentru prima dată când fluorul este observat într-o galaxie atât de îndepărtată, formatoare de stele.




SE observa norii mari de gaz ai galaxiei îndepărtate NGP–190387, pe care îi vedem așa cum era atunci când Universul avea doar 1,4 miliarde de ani, aproximativ 10% din vârsta sa actuală.

Deoarece stelele expulzează elementele pe care le formează în nucleul lor pe măsură ce ajung la sfârșitul vieții - ( N.B. mai întâi se contracta - concentrează -> apoi explodează formnâd elemente chimice) -această detectare implică faptul că stelele care au creat fluor trebuie să fi trăit și să fi murit rapid.

Pe lângă aceste stele, au fost prezentate în trecut și alte scenarii privind modul în care fluorul este produs și expulzat. Un exemplu include pulsațiile stelelor gigantice, evoluate, cu mase de până la câteva ori mai mari decât cele ale Soarelui nostru, numite stele gigantice asimptotice. Dar echipa crede că aceste scenarii, dintre care unele durează miliarde de ani, ar putea să nu explice pe deplin cantitatea de fluor din NGP-190387.

Apa

  Corpul uman este 78% apa. Un om de stiinta japonez Masaru Emoto a descoperit influenta asupra apei a cuvintelor si a starilor emotonale al...